skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Mihin katosi kaunis Rheinpark? Kun myrsky vei maiseman mukanaan.

Nyt kun puistoaiheiseen päästiin (siis näihin Düsseldorfin suurimpiin puistoihin), niin jatketaan samalla linjalla vielä yhden postauksen verran, vaikkakin vähän erilaisissa tunnelmissa.

Ennen kuin syöksyn suin päin varsinaiseen aiheeseen, on hyvä varoittaa Düsseldorfiin matkaavia, että sää muuttuu täällä hyvin nopeasti, eikä säätiedotuksiin oikein ole luottamista. Toisaalta, missäpä tänä päivänä olisi?

Düsseldorfissa sää vain tuntuu olevan Suomeakin arvaamattomampi. Olen kuullut sanottavan, että Düsseldorf on Saksan sateisin kaupunki. Tosin olen kuullut saman väitteen monesta muustakin saksalaiskaupungista, joten tiedä sitten, mikä on totuus. Sen kuitenkin tiedän kokemuksesta, että toisinaan edes ikkunasta ulos kurkistaminen ei auta – yhden ikkunan takana voi aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, kun taas vastapäisestä ikkunasta katsoessasi näet raivoavan ukkosmyrskyn raekuuroineen. Niin, päätä siinä sitten mitä pukea päälle ulos lähtiessä. Toisinaan paras vaihtoehto on kuitenkin pysyä visusti sisätiloissa.

Elämme vuotta 2014. Kesäkuun alussa läntistä Saksaa ja erityisesti Düsseldorfin ja Kölnin aluetta riepotteli raivoisa myrsky. Aikaisemmin päivällä lämpömittari hipoi 30 asteen hellelukemia, ja ihmiset kerääntyivät sankoin joukoin puistoihin palvomaan aurinkoa. Kunnes sitten yhtäkkiä tilanne kääntyi päälaelleen.

Hetkessä kirkas taivas katosi, ja tilalle saapuivat synkät myrskypilvet. Salamat löivät jatkuvalla syötöllä, ja tuulenpuuskien nopeudeksi mitattiin huikeat 150 km/h eli noin 41,7 m/s. Myrsky ei antanut armoa vaan vaati valtavien materiaalisten vahinkojen lisäksi valitettavasti myös kuuden ihmisen hengen.

Itsehän lentelin myrskyn aikaan Düsseldorfin yläpuolella Suomessa vietetyn viikonlopun jälkeen. Se olikin ehkä elämäni mielenkiintoisin ja kauhistuttavin lentomatka, joka päättyi Düsseldorfin sijaan Brysselin kentälle.

Tosin seuraavana päivänä Düsseldorfin kaduilla ja puistoissa kulkiessani ei harmittanut yhtään, vaikka paluumatka Suomesta Saksaan venähtikin odotettua pidemmäksi. Mikäli ihmettelet miksi, tässä muutamia kuvia työmatkani varrelta tilannetta valaisemaan:

Myrskyn tuhoja Düsseldorfin kaduilla kesäkuussa 2014.

Myös suuri ja mahtava toimistorakennukemme kärsi pieniä myrskyvaurioita:

Myrskytuhoja työpaikallani trivagon pääkonttorilla Düsseldorfissa.

Voitte vain kuvitella minkälainen kaaos kaupungissa ja erityisesti liikenteessä vallitsi seuraavan viikon ajan. Kaatuneiden puiden alle romuttuneet autot tukkivat katuja, ja mihin tahansa suuntaan kuljitkin, ennen pitkää valtava puunrunko katkaisi kulkusi.

Kadut saatiin kuitenkin suhteellisen siisteiksi yllättävän nopeasti, vaikka kukaan ei osannut varautua etukäteen näin hurjaan myrskyyn. Edelleenkin tätä postausta kirjoittaessani, lähes kaksi viikkoa myräkän jälkeen, puistoissa lenkkeily muistuttaa lähinnä estejuoksua. Rein-joen vartta seuraava valtava Rheinpark muistuttaa yhä sotatanteretta:

Myrskyn tuhoja Düsseldorfin Rheinparkissa ja kaduilla kesäkuussa 2014. Düsseldorfin Rheinpark kesäkuisen myrskyn jälkeen. Myrskyn tuhoja Düsseldorfin Rheinparkissa ja kaduilla kesäkuussa 2014.

Onneksi kaikki tuttuni pääsivät ajoissa myrskyltä turvaan, mutta kaikki alueen asukkaat eivät olleet yhtä onnekkaita. Näin jälkikäteen ajateltuna on ihme, että pääsimme lentämään ongelmitta Brysseliin, sen verran hurjaa kyytiä lentokoneessa myrskyn silmässä sai kokea.

Näitä kuvia katsellessa sitä väkisinkin alkaa ajattelemaan asioita toiselta kantilta – loppujen lopuksi olemme melko mitättömiä luonnonvoimien edessä.

Myrskyssä henkensä menettäneiden muistoa ja itseäni suurempia voimia kunnioittaen,
Saana

Tiesitkö muuten, että Live now — dream later on myös Facebookissa. Sivulle päivittelen matka- ja juttuvinkkejä myös sellaisina päivinä, kun blogin puolelle ei ilmesty uutta. Ja hei, mikset seuraisi myös Twitterissä ja Instagramissa, joista löydyn nimimerkillä @saanajaakkola.

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search