skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Brugge – Venetsia pohjoisessa

Antwerpenin vierailun jälkeen suuntasin Bruggeen, jonne pääsee Antwerpenistä kätevästi junalla. En voi sanoa muuta kuin VAU! Olin aivan myyty heti kun aloin lähestyä Bruggen keskiaikaista keskustaa. Ihan kuin olisin astunut junasta suoraan 1500-luvulle.

bruges1

Olin jälleen jalkaisin liikenteessä, mutta Bruggessa se on oikein hyvä tapa nähdä kaupunkia, Bruggen keskustahan on käytännössä kuin ilmainen ulkoilmamuseo. Turisteja Bruggen kaduilla ja ravintoloissa riittää enemmän kuin tarpeeksi, mutta turistit ovat siellä kyllä ihan hyvästä syystä. Ja turistien ansiosta Bruggessa onnistuu asiointi englannin kielellä ongelmitta.

Mikäli käveleminen ei huvita, kaupunkikierrokselle voi lähteä myös hevoskyydillä tai vesiteitse. Keskustassa kulkevat kanaalit ovatkin syy siihen, miksi Bruggea kutsutaan ”Pohjoisen Venetsiaksi”.  35 minuutin venekierroksia tarjotaan joka nurkan takana hintaan 7,60 €.

bruges2

Turha minun on tässä enempää höpötellä Bruggen upeudesta, katselkaa sen sijaan kuvia ja päättäkää itse, kannattaisiko paikan päällä mennä käymään. Minä väitän, että kannattaa! 🙂

bruges3 bruges4 bruges5 bruges6 bruges7 bruges8 bruges9

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search