skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Anna hyvän kiertää: joulumieltä jakamassa

Joulu lähenee uhkaavaa vauhtia. En edes huomannut joulukuun tuloa, ainut lahjatoiveeni kun on valkoinen hanki tämän ainaisen vesisateen sijaan. Vaikka lunta ei Raumalla olekaan, meillä on täällä jotakin aivan ainutlaatuista: toimeliaita ihmisiä täynnä joulumieltä! Ihmisiä, jotka haluavat jakaa jouluiloa niille, jotka sitä eniten kaipaavat.

Alkuperäinen viesti on usein se paras, joten annan tämän Facebookissa jaetun päivityksen kertoa mistä on kyse:

”Tänä jouluna päätimme sisarusten kesken, ettei osteta joululahjoja toisillemme. Sen sijaan ajattelimme tehdä jotain sen eteen, että joulu tulisi mahdollisimman monelle. Yhteistyössä Kukka-Shop Rosan kanssa aloitimme joulukukkakeräyksen raumalaisille yksinäisille ja/tai vähävaraisille senioreille. Keräys kestää lauantaihin 20.12. asti.

Homma toimii niin, että kuka tahansa (me kaikki siis ) voi käydä ostamassa joulukukan Kukka-Shop Rosasta. Kukka-Shop Rosa toimittaa kukat 22.12. kotihoidon toimistoille. Toimistoilta hoitajat toimittavat kukat 22.-24.12. oikeisiin osoitteisiin. Antajat ja vastaanottajat jäävät anonyymeiksi.

Joulukukka on varmasti saajalleen tärkeä ja lämmittää mieltä pitkään. Pieni joulukortti/-tervehdys kukan kylkeen, niin lahja on täydellinen. Ja eikös se antamisen ilo lämmitä meitä lahjoittajiakin.  Toivoisimme, että mahdollisimman moni laittaisi hyvän kiertämään. ”

Rauman joulukukkakeräyksen toimeenpanijoina ovat ihan tavalliset joulumielen valtaamat sisarukset, jotka päättivät olla ostamatta toisilleen turhaa krääsää. Sen sijaan he halusivat tehdä säästyneillä senteillä jotakin hyvää ja ottivat yhteyttä Vanhassa Raumassa sijaitsevaan Kukka-Shop Rosaan, jossa innostuttiin ajatuksesta. Sosiaalisen median ansiosta on moni raumalainen tarttunut tuumasta toimeen ja marssinut kukkakauppaan, joten tottahan toki itsekin halusin kantaa korteni kekoon.

2014-12-16 16.20.01

Joulukukkakeräykseen voi osallistua lauantaihin 20.12. asti. Pienellä vaivalla voimme yhdessä tehdä paljon hyvää – pienistä pisaroista ne valtameretkin koostuvat. Niinkin pienellä eleellä kuin joulukukalla voi olla valtava merkitys yksinäiselle ikäihmiselle, jolla ei ole joulupöytää, jonka ääreen istahtaa.

Joulukukkakeräykseen on tähän mennessä osallistunut noin parisenkymmentä joulutonttua. Vielä on muutama päivä aikaa joulumielen levittämiseen. Jos olet jo oman joulukukkasi ostanut, voit auttaa jakamalla viestiä eteenpäin. Joulukukkalähetyksestä saadaan helposti tuplasti suurempi kaverille tai naapurille vinkkaamalla!

Rauhallista ja piparintuoksuista joulun odotusta kaikille!

Ajatuksen taustalla on Home Instead Seniorihoiva -ketjun kampanja Ole Joulupukkina Seniorille, joka toteutetaan pääkaupunkiseudun ja Tampereen alueilla. Jouluilon jakaminen on jokaisen etuoikeus, ja jokaiselta paikkakunnalta löytyy varmasti omat hyväntekeväisyyskohteensa. Hyvää tekemällä saat itsellesikin hyvän joulumielen!

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search