skip to Main Content
Menu

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina

Kaunis kotikaupunkini Rauma on jäänyt blogissa hävettävän vähälle huomiolle. Uuden kameran myötä sain hyvän syyn lähteä talviselle iltapäiväkävelylle vanhaankaupunkiin. Kuvat on räpsitty vailla pienintäkään tietämystä valokuvaamisen ihmeellisestä maailmasta ja manuaalisiin asetuksiin koskematta. Kuvia ei myöskään ole käsitelty millään tavalla.

Parin viikon kuluttua aloitan valokuvauskurssin, joka kestää läpi kevään. Toukokuun lopussa, kun kurssi on ohi, teen vertailun vuoksi uuden kävelyretken Vanhassa Raumassa kameroineni. Silloin paljastuu karu totuus: oppiiko vanha koira enää uusia temppuja, kuten valokuvausta. Mutta nyt itse asiaan, eli talviseen Vanhaan Raumaan.

On muuten aika jännä fiilis leikkiä turistia omassa kotikaupungissa. Oletko koskaan kokeillut?

Vanha Rauma…

…valittiin UNESCO:n maailmanperintöluetteloon vuonna 1991. Kävelyretkemme alkaa Kuninkaankadun, joka on toinen Vanhan Rauman pääkaduista, itäisestä päädystä.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Rauman taidemuseon kohdalta käännymme Itäkadulle, josta jatkamme Vanhan Rauman toista pääkatua, eli Kauppakatua, pitkin länteen.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Vanhasta Raumasta löytyy Suomen kapein katu, Kitukränn. Kitukrännin kulmalla voi testata, kuinka hyvin Rauman giäl on hallussa.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Kitukränniltä jatkamme matkaa kauppatorille, josta löytyy vuonna 1776 valmistunut Rauman raatihuone.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Alla näkymää Kauppakadun länsipäädystä kauppatorin suuntaan.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Rauman ganalin rannassa tönöttävät rinnatusten sekä uusi että vanha kaupungintalo. Kanalinrannan ja Valtakadun kulmassa sijaitseva vanha kaupungintalo on huomattavasti uutta valokuvauksellisempi. Jonakin päivänä otan tästäkin vielä taidokkaan otoksen.

Vanhan kaupungintalon tornissa muuten huhutaan kummittelevan. Haamufriikkinä tarvinnee ottaa asiasta paremmin selvää, jotta voin antaa teille tarkan selonteon aiheeseen liittyen.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Kanalinrannasta käännymme takaisin Vanhaan Raumaan. Alla oleva kuva on otettu Kuninkaankadun länsipäädystä kauppatorin suuntaan. Kauppatorilta lähdemme vasemmalle jokirantaan.

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Kävely- ja valokuvauskierroksen viimeinen pysähdys ennen kotiinlähtöä on tietenkin Pyhän Ristin kirkko. Ystävänpäivänä, eli tämän viikon lauantaina, Pyhän Ristin kirkossa järjestetään non stop -vihkitapahtuma. Rauman seurakunnan vihkipapille on siis luvassa kiireinen päivä!

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­

Loppukevennyksenä kotimatkalta vielä pari huomionarvoista kuvaa lenkkareista, jotka ovat roikkuneet tuolla voimakaapeleiden päällä jo vähintään vuoden päivät. Mystisesti ne aina välillä vaihtavat paikkaa, mutta yläilmoissa ovat ja pysyvät. Nyt olisi siis ilmaiset kengät tarjolla kiipeilystä innostuneelle!

Vanhan Rauman kävelykierros valokuvina | Live now – dream later -matkablogi­


Tiesitkö muuten, että Live now — dream later on myös Facebookissa. Sivulle päivittelen matkailuaiheisia kuvia ja vinkkejä myös sellaisina päivinä, kun blogin puolelle ei ilmesty uutta. Ja hei, mikset seuraisi myös Twitterissä ja Instagramissa, joista löydyn nimimerkillä @saanajaakkola.

  • Suomeksi
  • In English

Saana

Unelmien ja luonnonläheisten elämysten liikuttama toimittaja ja sisällöntuottaja sekä työssä että vapaalla. Kotipaikkana Rauma, leikkikenttänä koko maailma. Parhaat seikkailut syntyvät äkkilähdöillä sen suuremmin suunnittelematta, ja ikimuistoisimmat hetket koetaan kotimaan kamaralla. Elämä on nyt!

This Post Has 3 Comments
  1. Vau! Vaarini on kotoisin Raumalta, ja olen käynyt kaupungissa muutaman kerran lapsena/nuorena. En kuitenkaan tämän vuosituhannen puolella… Asia pitää ehdottomasti korjata! Olen itsekin miettinyt, että Raumasta saisi tosi hyvää blogimazkua. 🙂

  2. Tervetuloa! Kerro ihmeessä, kun olet tulossa! Tein tuon Vanhan Rauman kävelykierroksen tosiaan ihan siinä mielessä, että aloitin juuri opettelemaan valokuvausta sillai ihan oikeasti. Kesällä voin tehdä uuden kävelykierroksen ja verrata, onko kuvaustaidoissa kehitystä tapahtunut! 😉
    Mutta onhan tämä kaunis kaupunki, erityisesti kesällä, ja täällä on paljon muutakin ihanaa kun vain Vanha Rauma (saaristo on aivan mahtava, olen melontaretkiltä tehnyt pari postausta myös tänne blogiin). Pitäisi enemmänkin kirjoitella Raumasta tänne, ja aionkin kyllä. Se on jännä juttu, että vaikka ihan lähiympäristöstä löytyisi paljon hienoja juttuja, nähtävää ja koettavaa, ei niistä tule otettua kaikkea mahdollista irti. Pitäisi kyllä!

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search