skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Halajatko karnevaalihumuun? Nyt on oikea aika suunnata Saksaan!

Jos et ole vielä kokenut kunnon karnevaalihumua, helmi-maaliskuu on oikea ajankohta pidennetylle viikonloppulomalle. Eikä karnevaalien metsästäjän tarvitse lähteä Rioon asti, vaan värikästä ja äänekästä menoa löytyy lähempääkin: Saksasta!

Saksan karnevaalikausi alkaa perinteisesti jo paljon ennen joulua, tarkalleen ottaen 11.11. klo 11.11. Karnevaalikauden kohokohta ajoittuu kuitenkin helmi-maaliskuulle.

Saksan karnevaalien tärkein päivä on Rosenmontag, ruusumaanantai, jonka ajankohta vaihtelee pääsiäisen mukaan. Vuonna 2017 ruusumaanantaita vietetään 27. helmikuuta. Viime vuonna ruusumaanantai koitti jo helmikuun 8. päivä.

Köln ja Düsseldorf ovat otollisia kohteita karnevaalilomalle, sillä parhaat bileet löytyvät nimenomaan Reinin alueelta. Musiikki raikaa, olut virtaa ja kaduilla juhlii satojatuhansia ihmisiä! Voisin helposti hukuttaa teidät kuviin Düsseldorfin vuoden 2014 ruusumaanantain paraatista, sillä se tuntui jatkuvan loputtomiin! Joka kerta, kun luulet kulkueen päättyneen, mutkan takaa esiin putkahtaa uusi karnevaaliaihein koristeltu kulkupeli, josta satelee karkkia kansan joukkoon. Tässä muutama otos kuvastamaan karnevaalitunnelmaa Düsseldorfin kaduilla:

Karnevaalikulkue ruusumaanantaina 2014 Saksan Düsseldorfissa

Düsseldorfin karnevaalit helmikuussa 2014

Düsseldorfin karnevaalikulkue helmikuussa 2014.

Karnevaaleissa Saksan Düsseldorfissa helmikuussa 2014.

Düsseldorfin karnevaalikulkue helmikuussa 2014.

Karnevaalikulkue Saksan Düsseldorfissa helmikuussa 2014.

Düsseldorfin karnevaalit vuonna 2014.

Ruusumaanantai on Saksassa vapaapäivä, ja kaikki kansa keskittyy tuolloin vain ja ainoastaan karnevaalien juhlintaan. Kuten kaupunkikuvassakin, myös työpaikoilla juhlinta alkaa jo ruusumaanantaita edeltävänä torstaina.

Omat muistoni Saksaan muutosta ovat melko railakkaat: ensimmäisenä työpäivänäni, joka oli maanantai, minulle annettiin kolme päivää aikaa hankkia asu karnevaaleja varten. Torstaina toimistossa näytti tältä:

Karnevaalibileet trivagon pääkonttorilla Düsseldorfissa vuonna 2014.

Myös alempien kerrosten pukumiehet hölläsivät karnevaalien aikaan kravattejaan, ja moni karnevaalihumun eteen tosissaan uhrautuva varaa karnevaalien ajaksi tarpeeksi vapaapäiviä niin juhlimiseen kuin siitä toipumiseenkin. Olisipa ensimmäinen työviikko uudessa työpaikassa aina tällainen:

trivago nordic team
life at trivago

…ja ennen ensimmäistä työpäivääni en edes tiennyt, että Saksassa juhlitaan karnevaaleja!?

HELAU!

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 4 Comments

  1. Kävin helmikuussa tutustumassa schwarzwaldilaisiin karnevaaliperinteisiin pikkukaupungeissa Saksan matkailutoimiston organisoimalla matkalla. Huikeita elämyksiä! Karnevaalimenossa on kuulemma paljon eroa alueittain, mutta mainitsemasi maanantain karnevaalikulkue oli hyvin samantyyppinen kuin kulkueet kuvissasi. Sitä edeltäneet kulkueet taas olivat hyvinkin omaleimaisia “Fasnetejä”. Muutaman postauksen olen pyöräyttänyt aiheesta ja lisää on tulossa. 😉

  2. Jonkun postauksesi aiheesta jo luinkin, tarvii käydä tsekkaamassa ne muutkin. Itselleni Saksan karnevaalikausi tuli täytenä yllätyksenä, ei olisi Saksaan muutto voinut paremmalle ajankohdalle osua! 🙂 Aina ei tosiaan tarvitse lähteä Brasiliaan asti, mikäli karnevaalitunnelmaa kaipaa.

  3. […] Festareiden lisäksi mahtavia tapahtumia riittää pilvin pimein, ja niiden myötä taas uusia syitä matkustella ympäri maailmaa. On markkinoita ja joulutoreja, museoiltoja ja kulttuurikekkereitä, keskiaikajuhlia ja urheilutapahtumia. Entä oletko jo käynyt karnivaalihumussa? Tiesitkö, että karnevaaleja varten ei tarvitse matkustaa Brasiliaan asti, vaan Euroopassa on omat karnivaalikautensa. Niin myös Saksassa. […]

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search