skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Mikä ihmeen PING – ja miksi sinne oli muka pakko päästä?

Erittäin hyviä kysymyksiä, eikö? Jokaisella sisällöntuottajalla ja yrityksellä oli varmasti omat syynsä tehdä kaikkensa päästäkseen mukaan ensimmäiseen PING Helsinki -tapahtumaan. Omat syyni olivat ennen kaikkea verkostoituminen, uuden oppiminen ja muihin bloggaajiin tutustuminen. Mutta mikä ihmeen PING Helsinki, mikä kumma se oli? Mistä ne kaikki oikein hössöttää? Ja ennen kaikkea – mitä ihmettä siellä tehtiin?

Ketä PING Helsingissä oli?

Perjantaina 27.3. Eckerön Finlandia-laivalle kokoontui iso kasa content guruja, eli sisällöntuottajia. Ai mitä ihmeen sisällöntuottajia? Content gurut ovat ihan tavallisia ihmisiä, jotka tuottavat sisältöä joko harrastuksena tai ammatikseen tekstin, kuvien tai vaikkapa videoiden muodossa. Mukaan mahtui muun muassa matka-, muoti-, ruoka- ja perhebloggareita, Instagram-taitureita sekä YouTube-eksperttejä.

Content gurujen lisäksi laivalle kerääntyi yritysten edustajia, eli bisneshippejä. Ai miksi siellä jotain hippejä oli? PING-tapahtumaan osallistuneet bisneshipit edustivat juurikin sellaisia yrityksiä, jotka tekevät tai haluavat tehdä yhteistyötä content gurujen kanssa.

Sisältö on se juttu. PING on se tapahtuma, jossa sisältöä tuottavat ihmiset ja sisältöä tarvitsevat yritykset kohtaavat.

No mitä ne gurut ja hipit siellä tekivät?

Päivän ohjelma oli tiukasti aikataulutettu. Erittäin tiukasti. Mutta ohjelma piti sisällään äärettömän mielenkiintoisia (ja tuulisen sään vuoksi myös erittäin keinuvia) puheenvuoroja, workshoppeja, inspiraatioboostauksia sekä eläviä esimerkkejä siitä, että unelmat todella toteutuvat.

Aamupäivän esityksistä mieleen jäi erityisesti Kaukokaipuu-blogin Nellan workshop oman brändin kasvattamisesta. Nellan esityksen aikana nostettiin pöydälle myös työn hinnoittelu – arka aihe, josta ei julkisesti juurikaan puhuta. Jos bloggaaja esimerkiksi tekee yhteistyönä postauksen jostakin tietystä tuotteesta tai vaikkapa hotellista, pitäisikö siitä pelkällä kiitoksella kirjoitella? No ei varmasti.

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten keskustelu etenee, sillä Nellan puheenvuoro sai aikaiseksi paljon hälyä niin gurujen kuin hippienkin keskuudessa. Maistiaisia voi lukea vaikkapa MaiLife-blogin Maijan kirjoituksesta Sisältömarkkinointi tarvitsee faceliftin – on aika puhua rahasta!

En usko, että kovinkaan moni aloittaa blogin kirjoittamisen tai perustaa Instagram-tilin itselleen euronkuvat silmissään. En myöskään usko, että kukaan on sisällöntuottaja pakosta. Sisällöntuottajat tuottavat sisältöä, koska nauttivat siitä. Jos ahneus rahaan on tausta-ajatuksena vaikkapa blogia aloittaessa, se tuskin kantaa pitkälle.

Intohimo omaa tekemistä kohtaan on nimenomaan se tekijä, joka innostaa myös muita ihmisiä lukemaan kyseistä blogia, seuraamaan Instagram-tiliä tai katsomaan niitä YouTube-videoita.

Mitä ikinä teetkään, tee se intohimoisesti. Jos tuottamasi sisältö ei innosta sinua itseäsi, ei se innosta ketään muutakaan.

– Vapaa lainaus Nellan puheenvuorosta –

Itse en ole blogissa tällaista yhteistyötä tehnyt, vielä ainakaan. Ja jos sen teen, kerron sen kyllä. Tämä blogi syntyi rakkaudesta matkailuun, luonnossa liikkumiseen, unelmoimiseen ja tietenkin kirjoittamiseen. Yhteistyöaihe toki kiinnostaa, ja osoitin kiinnostukseni tämän workshopin aikana esittämällä eräälle bloggaajien kanssa yhteistyötä tehneelle bisneshipille kysymyksen: minkälaisia lukijamääriä blogilla olisi oltava ennen, kuin hän edes harkitsisi yhteistyöhön lähtemistä?

Pitkän kiertelyn ja kaartelun jälkeen vastaus oli osittain se, että ei ne lukijamäärät kaikkea merkitse, mutta myös se, että niiden pitäisi olla nelinumeroiset. Mutta missä ajassa? Päivässä? Viikossa? Kuukaudessa? Ei selvinnyt.

Toinen workshop, johon laivamatkan aikana osallistuin, oli Expedian esitys siitä, miten sisällöntuottaja voi myydä luovat ideansa kansainväliselle yritykselle. Tämä oli itselleni erityisen kiinnostava aihe, koska olen työskennellyt PR:n ja sisällöntuotannon parissa trivagolla. Blogien lukijamäärät nousivat esiin myös Expedian Michele Machion esityksen aikana:

The number of readers is not always the main thing. It’s the valuable content that matters.

– Jälleen vapaa lainaus Michele Machion puheenvuorosta –


Entäs se inspiraatio sitten?

Laivan saavuttua Tallinnaan koko guru- ja hippipoppoo kuljetettiin busseilla Sokos Hotel Estoriaan, jossa ohjelma jatkui tosigurujen puheenvuoroilla. Nämä olivat juurikin niitä eläviä esimerkkejä siitä, että unelmat toteutuvat, ja itsensä voi elättää juuri sillä, mistä eniten elämässä nauttii. Joskus näin voi käydä jopa vahingossa. Olen itsekin todistanut sen, että toisinaan ne parhaat asiat elämässä syntyvät ennalta-arvaamattomien sattumien summana.

Otetaanpa esimerkiksi norjalainen Ida Skivenes eli @idafrosk, jonka ura alkoi omassa kotikeittiössä hassutelusta. Idan kuvat paahtoleivän päälle luoduista ruokataideteoksista keräsivät hurjan suosion, ja nyt Ida elättää itsensä ruoalla leikkien. Jos Idalta oltaisiin muutama vuosi sitten kysytty unelma-ammattia, vastaus tuskin olisi kuulunut ”haluan pelleillä paahtoleivällä, munilla ja pekonilla”. Ennalta-arvaamattomien sattumien summa. Ja ainutlaatuisen sisällön.

Suomalaisia menestystarinoita ja inspiraatiota Tallinnassa jakoi YouTube-hittiryhmä Justimus sekä löytöretkeilijä Patrick ”Pata” Degerman, joka on monesti uransa aikana todistanut, että vastoinkäymiset vain vahvistavat omaa intohimoa raivata tiensä läpi tuulen ja tuiskun. Vaikka se saattaakin toisinaan iskeä päin kasvoja.

Eikä mikään tiivistä näitä inspiraation täyttämiä puheenvuoroja paremmin kuin Sanna Wikströmin kirjoitus 6 menestyksen salaisuutta, kannattaa käydä lukemassa!

No mitä muuta siellä Tallinnassa tapahtui?

Meidät content gurut jaettiin ryhmiin, joiden turvin lähdimme tutustumaan erilaisiin kohteisiin Tallinnan Kalamajassa. Mainitsinkin jo edellisessä kirjoituksessani tanssineeni balettia. Tai no, ehkei sitä ihan tanssimiseksi voi kutsua. Vaikka tunnustinkin heti elämäni ensimmäisen (ja todennäköisesti viimeisen) balettitunnin jälkeen pysytteleväni mieluummin tutun ja turvallisen jalkapallon parissa, oli balettia hauska kokeilla. Tätä ei välttämättä oma-aloitteisesti olisi tullut tehtyä. Siis ikinä.

Balettitunti Ping Helsinki
Mitäs me PING-ballerinat. Kameran takana Rouva Sana.

Sillä välin kun minä tanssahtelin baletin pyörteissä, Panun matkat -blogin Panu ja Onnistain on puolet sinun -blogin Katri tekivät monen muun sisällöntuottajan kanssa tutustumisretken Energian Oivalluskeskukseen. Paikallisten ruokabloggaajien kokkauksia Kalamajan Koka klubissa maistelivat muun muassa Veera Bianca sekä Hellan ja viinilasin välissä -blogin Johanna.

PING-tunnelmista kirjoittavat myös Nakit ja mutsi -blogin Päivi, Candy on the Run -blogin Karoliina, Palmuasema-blogin Sanna ja moni muu mahtava bloggaaja. Iltaristeilyllä oli mukana esimerkiksi Tämä matka -blogin Anna, jonka fiiliksiä voi lukea täällä. PING-päivään osallistui suuri joukko mahtavia persoonia, mutta päivä hujahti liian nopeasti, ja käteen jäi pieni harmitus siitä, että monen mielenkiintoisen ihmisen kanssa jäi sanat vaihtamatta. Toivottavasti tämän asian korjaaminen onnistuu tulevaisuudessa.

Suuret kiitokset minunkin puolestani kaikille mukana olleille ja erityisesti PINGin järjestäjille sekä yhteistyöyrityksille, jotka saivat aikaan tämän huikean tapahtuman. Ensi vuotta odotellessa!


Mikset seuraisi myös somessa?

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | PINTEREST

This Post Has 2 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search