skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Ympäri mennään, yhteen tullaan – Kööpenhaminan Pyöreä torni

On tunnustuksen aika.

Olen sellainen matkailija, joka ei lue matkaoppaita. Saatan kysellä vinkkejä kohteessa käyneiltä tai asuneilta, googlata kohteen mielenkiintoisimmat nähtävyydet tai lukea parhaat palat matkakohteestani matkablogeista, mutta oppaaseen tartun vain harvoin. Viime kesänä Antwerpeniin ja Bruggeen lähtiessäni lainasin matkalle mukaan Lonely Planetin oppaan Belgiaan, mutta koin sen todella hankalaksi ja painavaksi reppureissukaveriksi.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi
Tätä houkuttelevaa ovea ei kannata Kööpenhaminan keskustassa ohittaa.

Maaliskuun lopulla vietimme pitkän viikonlopun Kööpenhaminassa. Tärppejä kyselin paikalliselta ystävältäni, ja sainkin paljon kivoja vinkkejä, joita jaan ripotellen täällä blogissa. Kaikki Kööpenhaminaa koskevat postaukset löytyvät tietenkin Tanska-osiosta tai käyttämällä blogin omassa haussa hakusanaa Kööpenhamina.

Kävellessämme ympäri Kööpenhaminan katuja törmäsimme keskellä kaupunkia seisovaan Pyöreään torniin. Kuulemma yksi Köpiksen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Itse en ollut ikinä kuullutkaan. Jos olisin lukenut oppaita, varmaan olisinkin. Mutta mielestäni oli hauskempi törmätä kohteeseen näin vahingossa.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi

Toinen tunnustus: mitä tulee turistikohteisiin, käymme vain harvoin paikoissa, joissa on sisäänpääsymaksu. Ellei kohde ole todellakin niin mielenkiintoinen, että emme missään nimessä halua missata sitä. Pyöreän tornin kohdalla ratkaisu oli helppo, sillä aikuisen lipun hinta oli huikeat 25 kruunua. Toisin sanoen noin 3,35 euroa per pylly.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi

Varoitus: kapuaminen torniin on hauska kokemus, mutta jos olet juuri kävellyt huonoilla kengillä 5–7 tuntia putkeen, vierailusta tulee melko raskas. Mutta Kööpenhaminan Pyöreä torni on omasta mielestäni pienen säryn arvoinen (ja tekee pakaralihaksille oikein hyvää). Torni on 34,8 metriä korkea, mutta rappuja ei tarvitse kiivetä. Paitsi ihan lopussa päästäksesi näköalatasanteelle.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi
Pyöreään torniin kohotaan spiraalimaista käytävää pitkin.

Äläkä vaan missaa näköalatasannetta, sillä vaikka torniin kapuaminen on kokemus jo itsessään, huipulta on mahtavat näkymät koko Kööpenhaminan kaupungin yli, jokaiseen ilmansuuntaan. Torni rakennettiin vuonna 1637 tähtitorniksi, jollaisena se toimii yhä tänäkin päivänä.

Copenhagen panorama
Panorama-kuvaus sai Pyöreän tornin kaiteen mutkalle.

Pyöreässä tornissa vierailu on todellakin 3,35 euron arvoista, sillä näköalatasanteen ja pään pyörälle pistävän kapuamiskokemuksen lisäksi tornissa on taidekahvila, matkamuistomyymälä, planetaario ja ihanan aavemainen ullakko, josta löytyvät myös viereisen Kolminaisuuden kirkon kellot.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi

Ja jos ei spiraalimainen kapuaminen saanut vielä päätäsi pyörälle, muistathan myös kurkistaa tornin ytimeen — onttoon, 25 metriä syvään kuiluun.

Ympäri mennään, yhteen tullaan - Kööpenhaminan Pyöreä torni | Live now – dream later -matkablogi

  • Suomeksi
  • In English

Mikset seuraisi myös somessa?

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | PINTEREST

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search