skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Metsäbongarin päiväkirja: 8 erikoista luontokuvaa

Masentaako maanantai? Älä turhaan synkistele, sillä Suomeen povataan kevään lämpimintä viikkoa. Aurinko paistaa, linnut laulavat ja luonto kukkii. Monta mainiota syytä lähteä jaloittelemaan luonnon helmaan ja saada samalla pieni irtiotto alkuviikon ahdistuksesta.

pyörätuolireitti metsä
Metsä on oiva virkistyspaikka myös liikuntarajoitteisille, sillä suomalaisessa metsässä on esteetön kulku.

Luonnossa liikkumisen tsiljoonat terveysvaikutukset antavat lisää syitä nostaa pylly ylös sohvalta tai toimistotuolilta.

Tutkimusten sekä osittain myös omakohtaisten kokemusten mukaan luonnossa liikkuminen vähentää muun muassa stressiä, masentuneisuutta, ahdistuneisuuden tunnetta, korkeaa verenpainetta, lihasjännitystä ja jopa syöpään sairastumisen riskiä. Totta se on, japanilaistutkimuksen mukaan runsas luonnossa liikkuminen parantaa hyödyllisten tappajasolujen aktiivisuutta ja kasvattaa veressä olevien syöpää ehkäisevien proteiinien määrää.

Luonnossa liikkuminen myös parantaa vastustuskykyä, keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta. Samalla kun yöunen laatu paranee, vireystaso, mieliala, kunto ja fyysinen kestävyys kohoavat. Luovuus kehittyy ja ideat suorastaan pursuilevat pääkoppaan.

pyoratuolireitti2

 

Mene siis metsään, se on parasta mahdollista terapiaa – ja täysin ilmaista! Raitis ilma, auringonpaiste ja keväisen luonnon äänet ja tuoksut täyttävät sielun ja mielen positiivisella energialla. Ja kun pidät silmäsi auki, huomaat pian, että luonnosta voi löytyä yllättäviäkin elementtejä.

Keräsin metsäkuva-arkistojeni kätköistä muutaman erilaisen luontokuvan päivääsi piristämään. Muistathan, että positiivisuus on valinta! Valitse siis oikein ja heitä negatiiviset mietteet unholaan.

Mukavaa viikkoa juuri sinulle!

koirakyltti
Koira on hyvä kaveri metsäretkillä. Varmistathan, että lemmikkisi wc-käyttäytyminen on suositusten mukaista.

metsässä
Kaatunut puu vetäisi hauskan palan maata mukanaan. Vai olenko ainoa, jonka mielestä tämä näyttää ihan koiralta?
lintupuussa
Puiden oksilla saattaa pesiä vähän erikoisempiakin lintuja.

lenkkarit
Kun pitää katseen yläilmoissa, voi löytää mitä yllättävämpiä juttuja. Hukkasitko lenkkarit vapun riennoista hoiperrellessasi? Täällä olisi!

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 4 Comments

    1. Tervetuloa seurailemaan, Sofia! 🙂 Luonnossa liikuskellessa törmää välillä hauskoihin juttuihin, kun vaan muistaa pitää silmät auki. Näitä oli pakko jakaa blogin puolellakin. Ainakin metsän keskellä ne tuovat hymyn huulille, joten toivottavasti kuvat saavat saman efektin aikaan tällaisena tylsänä sadepäivänä blogin kautta! 🙂

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search