skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Viikon flashback: Italia – Saksa – Puola kesällä 2013

Palataan vielä eiliseen aiheeseen viikon flashbackin ja hieman toisenlaisen esimerkin myötä.

Olemme Danielin kanssa tehneet tasan yhden useamman kohteen matkan. Eurooppaan keskittyneen kahden viikon mittaisen reissun aikana matkustimme ensin Italiaan, josta jatkoimme Saksaan ja sieltä edelleen Puolaan. Miten kohteet valikoituivat? Puhtaasti ystävien perusteella.

round trip in europe

Palataan ajassa vielä vähän taaksepäin. Vuosina 2011–2012 asuin ja työskentelin Espanjassa. Pomoni oli englantilainen, yksi kollegoistani irlantilainen ja toinen kollegani puolalainen. Kesällä 2013, kun olin jo asunut Suomessa lähes vuoden, puolalainen kollegani, Gina, astui avioliiton onnelliseen satamaan. Puolassa.

Tästä alkoi matkan suunnittelu – kohteena oli Puolan luoteisrannikolla sijaitseva Kołobrzeg, valloittava pikkukaupunki, johon en varmasti olisi ikinä ymmärtänyt matkustaa ilman Ginan hääkutsua. Enhän edes tiennyt koko kaupungin olemassaolosta ennen kuin tapasin Ginan.

Samaan aikaan suomalaiset ystäväni asuivat Italian Paviassa. Mikä mainio tilaisuus vierailla heidän luonaan aurinkoisessa Italiassa. Olisinko matkustanut Paviaan ilman ystäviäni? Tuskin.

pavia italia pavia italy roundtrip in europe
Tulipa nähtyä myös Pavian kaupunki, suosittelen lämpimästi.

 

lake como
Samalla reissulla vietimme päivän Comojärvellä.

 

milan
Milanossa ei tarvinnut suunnistaa kartan kanssa, kun meillä oli oma paikallisopas.

 

host family
Ihana isäntäperheemme Milanon tuomiokirkon edustalla.

Kahden viikon ”kiertomatkamme” reitti muodostui näin: ensin lensimme Suomesta Milanoon, josta jatkoimme junalla Paviaan, missä vietimme muutaman päivän ystäviemme kanssa. Italiasta lensimme Berliiniin, missä vietimme vuorokauden majoittuen hostellissa. Miksi Berliiniin?

berlin wall
Poikkesimme myös Berliinissä, missä tapasimme entisen pomoni ja kollegani.

Tapasimme entisen pomoni Bradin ja irlantilaisen kollegani Stacyn Berliinin lentokentällä, mistä ajoimme kaikki yhdessä vuokra-autolla hääkaupunkiin, Puolan Kołobrzegiin. Puolassa vietimme vielä muutaman mahtavan päivän juhlien häitä, joissa saimme seurata muun muassa morsiamen puolalaisperheen ja sulhasen ranskalaisperheen välistä vodkanjuontikisaa, erittäin mielenkiintoista, sekä häiden jälkeisiä grillibileitä, mikä on vodkanjuonnin ohessa toinen puolalainen perinne.

reunion in poland
Ihana jälleennäkeminen Puolassa, monta tuttua kasvoa yhdellä kertaa. Onnellinen pariskunta, Gina ja Joe, ovat kuvassa etualalla.

 

friends together
Jälleennäkemisen riemu on rajaton. Minä ja morsian Puolan Kołobrzegissa.

 

reunion at the beach
Kaikki oli taas kuin ennenkin. Espanjan aurinkorannat vain vaihtuivat Puolan hiekkarantoihin. Kołobrzegissa en varmasti olisi vieraillut ilman ystäviäni.

Kołobrzegistä jatkoimme Danielin kanssa junalla Gdanskiin, missä vietimme vielä yhden päivän ennen paluulentoa Suomeen.

Tämän matkan jokaisella kohteella oli ainutlaatuinen merkitys: ystävät, joiden kanssa yhteydenpito ei ole katkennut asuinmaasta huolimatta.

Oletko sinä matkustellut maailmalla ystäviesi ansiosta? Onko jokin matkakohteesi valikoitunut puhtaasti sen perusteella, että olet mennyt tapaamaan ystävääsi – yhtä tai useampaa? Ja mikä mielenkiintoisinta, oliko kohde sellainen, jonne et ilman ystävääsi olisi ymmärtänyt matkustaa? Alla oleva kommenttiosio on avoinna keskustelulle, kuten aina.

Tiesitkö muuten, että Live now — dream later on myös Facebookissa. Sivulle päivittelen matka- ja juttuvinkkejä myös sellaisina päivinä, kun blogin puolelle ei ilmesty uutta. Ja hei, mikset seuraisi myös Twitterissä ja Instagramissa, joista löydyn nimimerkillä @saanajaakkola.

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search