skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Hyvä joulumieli kuuluu jokaiselle – ja sinä voit auttaa sen jakamisessa

Lasten naurua heleää,
lahjapaperin rapinaa.
Lämmin halaus, rakkaan syli,
ilon, onnen vapinaa.

Ei ole enää kuusta,
ei joulupöytää, johon istahtaa.
Vain rakoilevat muistot,
voiko niihin enää luottaakaan?

Mihin katosivat vuodet,
niin se vierähti syyskin.
Miltä se tuntuisi,
viettää joulu aivan yksin?

Joulukukkakeräys Raumalla - ilahduta yksinäistä vanhusta.

Niin, miltä se tuntuisi? Tänäkin jouluna moni vanhus viettää jouluaan yksin, vailla herkuista notkuvaa joulupöytää, jonka ääreen istahtaa. Omat voimat eivät enää riitä koristelemaan kuusta, ripustamaan jouluvaloja tai kulkemaan kirkkoon kauneimpia joululauluja kuuntelemaan. Tupa ei enää täyty piparien tuoksusta eikä pienten lasten iloinen nauru raikaa ympärillä. Monelle seniorille joulu on kuin mikä tahansa muukin vuodenaika. Silloin joulumielikin saattaa olla kadoksissa.

Tiedäthän, kuinka pienellä eleellä on mahdollista saada aikaan paljon hyvää. Pienen pienellä panostuksella voit sinäkin tuoda jouluun jotain suurta, ihanaa ja ihmeellistä – ilon ja onnen kyyneleitä sellaiselle, jonka silmäkulmasta ne ovat jo vuosia sitten kuivuneet.

joulukukat, joulutähdet, rauman joulukukkakeräys 2015, levitä joulumieltä vanhuksille

joulupukki - rauman joulukukkakeräys 2015 - joulumieli kuuluu jokaiselle, auta levittämään sitä.

Raumalla käynnistyi jälleen joulukukkakeräys, jonka tarkoituksena on levittää lämmintä joulumieltä kotihoidon piirissä oleville senioreille, joita pieni jouluyllätys varmasti piristää. Keräyksen taustalla ei ole isoja järjestöjä, vaan ihan tavalliset hyvää tahtovat, nimettöminä pysyttelevät sisarukset, jotka ovat päättäneet olla ostamatta toisilleen turhaa krääsää. Sen sijaan he haluavat sijoittaa säästyneet pennoset paljon tärkeämpään ja toivovat, että keräyksen kautta mahdollisimman moni raumalainen innostuisi tekemään samoin.

Raumalaiset joulutontut ovat saaneet tuekseen muutaman paikallisen kukkakaupan sekä vanhusten kotihoidon palveluntarjoajan. Kuka tahansa – siis minä, sinä, kummin kaimat ja treenituttavat – voi kantaa oman kortensa kekoon, jotta mahdollisimman moni seniori saisi joulukukan myötä hymyn kasvoilleen tänä jouluna.

Viime jouluna ensimmäistä kertaa järjestetyssä keräyksessä oli mukana yksi raumalainen kukkakauppa. Tänä vuonna hyvän joulumielen lähettiläitä on kuusi kertaa enemmän.

Miten voisin osallistua?

Osallistuaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin marssia lähimpään tempauksessa mukana olevaan kukkakauppaan, valita mieleisesi joulukukka ja kirjoittaa kukan kaveriksi nimetön joulutervehdys.

Rauman kukkakaupoista mukaan ovat lähteneet Vanhan Rauman Kukka-Shop Rosa ja Kukkakauppa Aurinko, Nortamonkadun Valla Fiini, Citymarketissa sijaitseva City-KukkaPitkäjärven kioskin kukkakioski sekä Pick’n’Payssa sijaitseva Fortunea.

Keräykseen voi osallistua lauantaihin 19. joulukuuta asti, jonka jälkeen kauppiaat toimittavat joulukukat raumalaisiin kotihoidon toimistoihin. Mukana ovat tällä kertaa Diakonialaitoksen Kotihoitopalvelu, Kantrai sekä Rauman kaupungin kotihoito, joiden hoitajat huolehtivat joulukukat jouluaattoon mennessä niille vanhuksille, jotka joulutervehdystä ja kukkien tuoksua eniten kaipaavat.

Miten voisin levittää sanaa joulukukkakeräyksestä?

Jokainen ele on askel eteenpäin hyvän joulumielen levittämisessä. Jos olet jo oman joulukukkasi ostanut, vihjaathan keräyksestä myös naapureille, sukulaisille, ystäville ja työtovereille. Sen voi tehdä helposti ihan perinteisen puskaradion avulla tai sosiaalisen median välityksellä.

Voit jakaa tätä blogikirjoitusta tekstin lopussa olevien jakopainikkeiden avulla ja/tai osallistua tähän Facebook-tapahtumaan, jota voit jakaa ja johon voit kutsua myös omat Facebook-kaverisi. Jokainen klikkaus auttaa levittämään hyvää joulumieltä eteenpäin.

Mutta miksi osallistuisin?

Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Alla olevan kuvan sisältämät sanat ovat eräältä viime jouluna kukan saaneelta vanhukselta, jonka kiitoskortti tavoitti keräyksen järjestäjät monen mutkan kautta. Näin helposti voit vaikuttaa yksinäisen vanhuksen joulumieleen – ja kohottaa samalla myös omaasi. Yksikin kaunis ele kantaa kauas, joten annetaan hyvän kiertää.

kiitos joulukukasta

Rauhallista joulun odotusta – tehdään yhdessä tästä joulusta muistelemisen arvoinen!

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 6 Comments

  1. Vielä kun myös kahviteltas niitten vanhusten kanssa, käytäs kattomassa.. Omat isovanhempani asuvat kaukana, mut soitan heille..

    1. Jokainen pienikin ele merkitsee paljon! 🙂 Tämän keräyksen tarkoituksena on jakaa joulumieltä erityisesti niille vanhuksille, joilla ei välttämättä ole perhettä, jonka kanssa kahvitella.

    1. Toivotaan näin, ainakin on mukavasti osallistujia jo Facebookissa! 🙂 Ja maakin on ihanasti valkoinen, mikä lisää joulufiilistä, vaikka marraskuussa vasta mennäänkin.

    1. Kiitos Susanna. Kyllä kelpaa tarttua, kun tässä huonojen uutisten vallitsemassa maailmassa joku haluaa tehdä vähäsen jotakin hyvää! 🙂 Mukavaa joulun odotusta sinullekin!

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search