skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Ensimmäinen kurkistus joulukuiseen Tukholmaan

Hups ja hei, kuinka se aika lentääkään. Joulua kohti mennään kovaa vauhtia, eikä lounaisrannikolla edelleenkään näy merkkiä lumesta. Millimetrin valkoinen kerros lepäili pihassa vielä pari päivää sitten, mutta sen sulaminen ei kauaa vienyt. Lounais-Suomen lumitilanne ei kuitenkaan ole tämän postauksen aiheena, vaan tarkoituksena on antaa pikainen briiffi siitä, miten sujui viikonloppu naapurimaassamme Ruotsissa – ja miltä näytti Tukholma joulukuussa!

Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi

Alkuperäinen suunnitelmamme oli itse asiassa viettää viikonloppu Tallinnassa, varavaihtoehtoina Riika, Gdansk ja Budapest, mutta Tukholma voitti säätiedotustarkistuksessa täpärin pistein, vaikka juuri ennen Turusta alkavaa laivamatkaa Raumalla myrkysikin melko rankasti.

Määränpäästä huolimatta viikonloppumatkan päätarkoituksena oli kurkistus Euroopan joulumarkkinoille, ja niitä me näimmekin – kolmin kappalein. Tukholman joulumarkkinoista voit lukea lisää täällä!

Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi
Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi

Laivamatkasta puheen ollen, siitä tästä reissussa melko pitkälti olikin kyse – laivoista! Ja mitä sillä tarkoitan… toistaiseksi haluan paljastaa ainoastaan sen verran, että annan teidän vilkaista näkymää hotellihuoneemme kattoikkunasta.

Tämä näköala hiveli silmiäni maatessani huoneemme sängyllä joulukuisessa Tukholmassa:

Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi

Jos haluat tietää minkälaisesta hotellista on kyse, se selviää täältä!

Mitä muuta me viikonlopun aikana ehdimme näkemään kuin joulumarkkinoita ja laivoja?

Eläimiä, eläimiä ja vielä lisää eläimiä. Karvaisia ja pörröisiä, karvattomia ja niljakkaita, villejä ja kesyjä, isoja ja pieniä.

Niitä oli hotellimme naapurissa…

Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi

…ja ehkä vähän jossain muuallakin.

Miltä näyttää Tukholma joulukuussa? Ensivilkaisu joulukuiseen Tukholmaan | Live now – dream later -matkablogi

Biisonit eivät sentään vaellelleet vapaina Tukholman kaduilla, vaan suurimman osan eläinystävistä tapasimme, kun kävimme katsastamassa joulukuisen Skansenin ulkoilmamuseon ja eläintarhan joulumarkkinoineen. Täällä voit lukea pohdintaa siitä, kannattaako päiväretki Skanseniin ilman lapsia vai ei.

Olihan se Tukholma joulukuussa kieltämättä lumeton ja kolea. Voin vain kuvitella, kuinka upealta lumen peittämä Tukholma olisi jouluvalaistuksineen näyttänyt. Tukholman joulumarkkinahumuun suuntautunut reissumme oli ehkä lyhyt, mutta äärimmäisen tehokas – eikä vain kaiken sen suhteen, mitä kahdessa päivässä ehdimme näkemään ja kokemaan. Pikainen kurkistus Google Mapsiin nimittäin selvitti, että takana on noin 30 kilometriä reipasta kaupunkikävelyä reppu selässä pirteässä joulukuisessa syyssäässä.

Ei ihme, että kotiinpaluun jälkeen jalkoja kolotti.


Mikset seuraisi myös somessa?

FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER | PINTEREST

  • Suomeksi
  • In English

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search