skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Uusi blogi, uudet kujeet!

Viime viikkojen aherrus alkaa hiljalleen tuottaa tulosta. Kuukausia suunnitelmissa ollut blogimuutto on vihdoin tapahtunut, ja vaikka työtä tällä saralla vielä riittää vanhojen kirjoitusten, kuvien ja linkkien tarkastelussa ja muutaman ongelmallisuuden selvittelyssä, aletaan tässä olla hiljalleen jo voiton puolella.

Ulkoapäin katsellessa muutos ei ehkä näytä niin suurelta, mutta usko pois, se on vaatinut valtavan määrän työtunteja, tuskanhikeä ja taistelutahtoa.

Tekemistä tosiaan riittää vielä viikoiksi, ehkä jopa kuukausiksi, mutta uskon vahvasti ja tiedän, että projekti on vaivan väärti.

Jos parhaillaan pohdiskelet ruudun takana, mikä ihme tässä blogissa muka muuttunut on, niin suurin muutos on tietenkin julkaisualustan vaihtuminen täyden palvelun WordPress.com-julkaisujärjestelmästä hivenen työläämpään, mutta vapaammat kädet antavaan WordPress.org:iin.

Blogin kaksikielisyyden tekeminen selkeämmäksi teidän lukijoiden kannalta oli yksi tärkeimmistä syistä, miksi olen tätä muuttoa suunnitellut jo pitkään.

Kaksikielisyys on ehkä haastavin osa omaa bloggaamistani, sillä se vie valtavasti aikaa, mutta se on myös valtavan palkitsevaa – ja valtavan monesta syystä. Nyt uusi ystäväni WordPress päättää selaimesi kielen perusteella, näyttääkö se sinulle etusivun suomeksi vai englanniksi. Jos valinta ei osu nappiin, voit itse vaihtaa kielen kätevästi joko ylävalikosta tai jokaisen sivun alalaidasta löytyvää hullunhauskaa kuvaketta klikkaamalla.

Blogipostaukset ovat toivon mukaan selkeämmin luettavissa entiseen nähden – ainakin itse tykkään muutosten tuomasta mahdollisuudesta käyttää hyödyksi koko sivun leveys ilman häiritseviä sivupalkkeja. Myös kirjoitusten jakaminen ja ennen kaikkea kommentointi on tehty mahdollisimman selkeäksi ja helpoksi.

Mitäs olet mieltä, onnistuinko yrityksessäni? Kokeile vaikka itse jättämällä minulle joku kiva kommentti! :)

Samalla kun käyn läpi vanhoja kirjoituksia tarkastaakseni kuvien näkyvyyden ja linkkien toimivuuden, pyrin tekemään vanhojen tekstien löydettävyyden entistä helpommaksi. Vaikka alkuaikojen jutut ovatkin tasoltaan vähän… no, aloittelevan bloggaajan kirjoittamia, ovat ne osa blogin ja minun historiaa ja sisältävät aika kivoja vinkkejä ja tarinoita ulkomailla asumisesta ja muista menneistä reissuista.

Jos satut löytämään blogia selatessasi jotakin hälyttävää, korjattavaa, kehitettävää, ärsyttävää, ihastuttavaa tai vaikka täydellisyyttä lähentelevää, olisi tietenkin hienoa kuulla siitä. Kehitysideoita, havaintoja, ruusuja ja risuja otan aina ilomielin vastaan. Toisinaan sitä sokeutuu oman kätensä jäljelle niin pahasti, ettei selviäkään mokia huomaa ennen kuin joku ne sormella osoittaa.

Tervetuloa uudistuneen matkablogini pariin! Tulethan uudelleenkin – lähtölaskenta Islannin- ja New Yorkin -matkalle on nimittäin alkanut, ja lisää reissusuunnitelmia on luvassa ihan lähipäivinä!

Viihdytä itseäsi sillä välin vaikka lukemalla lentolippujen oston yhteydessä koetuista onnen hetkistä ja alustavista suunnitelmistamme neljän päivän stopoverille Islannissa.

Niin joo, ja mikset seuraisi blogia myös Facebookissa?


This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search