skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Matka, joka muutti (ainakin) kolmen ihmisen elämän

 

Liityn muiden innokkaiden jonottajien jatkoksi Tukholmaan suuntaavan koneen matkustajajonoon. Bongaan jonon puolivaiheilta tutun punertavan parran. Panun matkat -blogin Panu oli juurikin se ihana ihminen, jonka ansiosta tässä jonossa seison. Viime hetken peruutuspaikan ja Panun ystävällisen vihjaisun ansiosta olen lähtökuopissa elämäni ensimmäiselle pressimatkalle Tukholman kautta Ruotsin Lappiin. On syyskuu, ja elämme vuotta 2015. Tunturiruska on juuri puhkeamassa loistoonsa.

Koko konsepti bloggaajien pressimatkoista on minulle uppo-outo. Olen työskennellyt freelancetoimittajana vasta reilun vuoden ajan, joten pressimatkat eivät ole tulleet järin tutuiksi työnkään puolesta. Olen aivan tajuttoman innoissani tulevien päivien ohjelmasta – ruskavaelluksesta Pohjois-Ruotsin vuorilla, jännittävästä retkestä jäätikölle, luolaseikkailusta yhdessä Ruotsin pisimmistä luolaverkostoista ja kaikesta siitä, minkä en vielä tiedä odottavan minua.

Olen innoissani, joskin jännityksensekaisissa tunnelmissa. Silti olo on levollinen, onhan tuttu ja turvallinen Panu matkassa mukana.

 

Kohtaaminen matkalla, joka muutti ainakin kolmen ihmisen elämän

 

Ensikohtaaminen

Saan lentokoneesta ikkunapaikan. Panu istuu käytävän vieressä. Pian väliin jääneeseen tyhjään istuimeen ponnahtaa pikkuruinen blondi tyttö.

Ai moi, mun nimi on Teea! tyttö tervehtii ja jatkaa hyörimistään ennen kuin asettuu lopulta paikoilleen.

Sitten alkaa loputon puhetulva. Panu ja Teea selvästi tuntevat toisensa ennestään. Istun hetken hiljaa, ja tuijotan ikkunasta lentokenttähenkilökunnan lähtötohinoita. Kuuntelen kiltisti kaverusten jutustelua tovin, kunnes liityn mukaan sulavasti soljuvaan keskusteluun.

Hyvin nopeasti minulle selviää kolme asiaa:

1 – Tuon tytön kanssa tuskin kävisi aika pitkäksi.

2 – Olin kohdannut kauan kadoksissa olleen sielunsiskoni.

3 – Tämä matka oli lähtölaukaus jollekin suuremmalle – kukaan vain ei osannut ennalta aavistaa, kuinka suurelle.

 

Kohtaamisia: matka, joka muutti ainakin kolmen ihmisen elämän

Matkailu avartaa - kohtaaminen, joka muutti kolmen ihmisen elämän

 

Ensimmäinen seikkailu yhdessä

On harvinaista törmätä sattuman kautta ihmiseen, jonka kanssa klikkaa välittömästi. Tiedäthän – sellaiseen, jonka seurassa tuntuu siltä kuin olisitte tunteneet koko ikänne, vaikka todellisuudessa olette tavanneet vasta minuutteja sitten.

Ihmiseen, jonka kanssa voi olla täysin oma itsensä. Sellaiseen, jonka seurassa ei tarvitse varoa sanojaan tai tuntea pienintäkään tarvetta esittää mitään, mitä ei ole. Joka ikinen toisistanne oppimanne asia on uusi, ja silti tuntuu kuin olisitte tietäneet ne aina. Mitään ei tarvitse jättää kertomatta, sillä täydellinen luottamus syntyy jo ensimmäisellä yhteisellä seikkailulla.

Tuolla Ruotsin-matkalla ensimmäinen haasteemme on laskeutua kivien välissä pilkottavasta kapeasta kallionkolosta kalkkikiviluolan uumeniin. Luolaretki on odotettua extremempi; jo alkumetreillä hyväryhtisen kahden jalan kävelyn saa unohtaa. Etenemisasento muuttuu ensin kumaraan kiipeilyasentoon ja edelleen nelin kontin konttaamiseksi. Pian käytävä kapenee niin, että edetä voi vain mahallaan ryömien.

Mistä tunnistaa sielunsiskon?

Kun muut matkassa olijat tyytyvät katselemaan puuhiamme sivusta – tilasta, jossa on helppo hengittää – sisko ryömii kanssani pilkkopimeään kivionkaloon.

Silloin tiesin.

 

Kohtaamisia matkoilla: ensimmäinen seikkailu yhdessä

Päivä, jona Teea ja minä tapasimme.

 

Sata ja yksi seikkailua

Tämä matka oli lähtölaukaus jollekin suuremmalle – kukaan ei vain osannut ennalta aavistaa, kuinka suurelle.

Jo tuossa onkalossa tiesin, etteivät minun ja Teean yhteiset reissut jäisi Pohjois-Ruotsin pimeään luolaan tai tipahtaisi jäätikön railoon, kuten Panulle tuon Ruotsin-matkan aikana kävi.

Tuota matkaa on seurannut moni siiderinhuuruinen hotelliyö Helsingissä ja vino pino tunnelmallisia iltoja Tampereella, joita olemme istuskelleet yhdessä Tampereella viettämieni lukiovuosien parhaiden kavereiden kesken.

Mistä tunnistaa sielunsiskon?

Hänellä ei klikkaa vain minun vaan myös minun ystävieni kanssa.

 

Kohtaamisia – matka joka muutti ainakin kolmen ihmisen elämän. Matkoilla sielunsiskon kanssa

Kohtaaminen, joka muutti elämäni

 

Tuota matkaa on seurannut talvinen viikonloppu Tukholmassa ja toinenkin pressimatka Ruotsin Lappiin. Sekä viimeisimpänä yksi surullisenkuuluisa patikointi- ja road trip -matka Mallorcalle, jossa siskous todella punnittiin 14 epäonnisen sattuman osuessa kohdalle.

 

Ja silti todellinen seikkailu on vasta alkamassa.

 

Sillä kuka olisi uskonut, että viereiselle istuimelle lentokoneessa istahtaneella sielunsiskolla ja Tampereella vietettyjen nuoruusvuosieni parhaalla ystävällä klikkaisi vieläkin villimmin. Kuka olisi arvannut, että vain pari vuotta minun ja Teean ensikohtaamisesta Teea ja Juho jakaisivat yhteisen kodin onnenhetkineen ja arkisine murheineen. Eikä mikään, ei siis mikään tee minua onnellisemmaksi kuin tieto siitä, että olen sattuman kautta saattanut yhteen toisilleen täydellisesti sopivat rakkaat ystävät.

Tähän mennessä tuo syyskyinen pressimatka on muuttanut ainakin kolmen ihmisen elämän. Kuka tietää, kuinka kauas onnellisten sattumien ketju vielä kantaa.

 

Matka, joka muutti ainakin kolmen ihmisen elämän

 

Piditkö tarinastani? Osallistuin tällä kertomuksella Momondon järjestämään kisaan. Käy äänestämässä tarinani kisan kärkeen alla olevaa kuvaa klikkaamalla. Äänestysaikaa on sunnuntaihin 15. huhtikuuta asti. Kiitos äänestäsi! ♥

Matka, joka muutti ainakin kolmen ihmisen elämän: Momondo Bloggers' Open World Awards 2018


MIKSET SEURAISI MYÖS SOMESSA?

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search