skip to Main Content
Live now – dream later -blogi pysyy linjoilla muttei enää päivity. Jos haluat yhä lukea Saanan kirjoituksia, löydät niitä vastuullisen matkailu- ja vapaa-ajanmedia Valppaan sivuilta osoitteesta valpas.media

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä

  • Suomeksi
  • In English

Vuoden ensimmäinen neljännes ei ole ollut reissurintamalla järin vilkas. Eikä se haittaa, sillä se kielii siitä, että töitä on riittänyt. Olen antanut aikaa sitä ansaitsevalle lähimatkailulle ja kompensoinut alkuvuoden 2017 holtitonta lentämistä.

Moni matkabloggaaja on viime aikoina ottanut kantaa lentopäästöihin ja tehnyt lupauksen lentää entistä vähemmän. Ehkä minäkin raapustan jonakin päivänä aiheesta oman postauksensa, mutta tänään ei ole sen aika.

Ei se silti tarkoita, etteikö aihe olisi tärkeä ja ettenkö sitä ajattelisi. Nousenhan tämän vuoden puolella ensimmäistä kertaa lentokoneeseen vasta huhtikuussa, kun vuosi sitten olin samaan päivämäärään mennessä tehnyt jo kahdeksan lentoa. Ja vielä lyhyttä sellaista – pahinta mahdollista.

Mutta tämän jutun tarkoitus ei ole kertoa, minne minä en tänä vuonna matkusta. Nyt on viimein aika tehdä pieniä paljastuksia:

 

tänne matkustan vuonna 2018.

 

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua Tänne matkustan vuonna 2018

 

Jotain uutta…

Uutta tässä vuodessa ei ole vain se, etten ole vielä piipahtanut ulkomailla vaan myös se, että olen poikennut paljonkin itselleni ominaisista tavoista: olen varannut muitakin matkoja kuin äkkilähtöjä. Tällä hetkellä lentokassassa on kolme matkaa ulkomaille, joista vain yksi – se huhtikuinen – on äkkilähtötarjous.

Kotimaisia kohteita onkin reissurintamalle varmistunut sitäkin suurempi kattaus.

Mutta näistä kolmesta ulkomaankohteesta jokainen on minulle uusi. Maankamaroita, joille en ole koskaan ennen astunut. Niiden joukossa jopa sellaisia, joihin matkustamisesta olen haaveillut pienen iäisyyden.

Iäisyys on tullut tiensä päähän.

Uutta on myös opetella elämään pitkän odotuksen kanssa. En ole tottunut varaamaan matkaa 10 kuukautta ennen h-hetkeä.

 

Minne matkustaa vuonna 2018
Minne matkustaisin vuonna 2018

 

Jotain vanhaa…

Vaikka vuoden 2018 matkoihin liittyy paljon uutta, liittyy niihin myös paljon vanhaa. Sillä mihinkäs seepra raidoistaan pääsisi.

Kahden aiemmin varatun matkan kanssa ei ollut hetkenkään epäselvyyttä siitä, ettenkö ottaisi vuokra-autoa alle. Mutta huhtikuisen äkkilähdön piti olla viikon mittainen löhöloma auringossa. Ei suuria suunnitelmia, ei aikatauluja. Ei listaa paikoista, mitä nähdä ja aktiviteeteista, mitä tehdä.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

Vuokra-auto on varattuna, ja viikon reissulle viitisen eri majapaikkaa mietittynä. Vanhat tavat istuvat piukassa. Siksi myös luonto ja patikointipolut näyttelevät pääroolia näiden jokaisen kolmen matkan ohjelmassa.

Ja jotta ”jotain vanhaa” todella toteutuisi, poiketaan road tripin varrella historiallisissa kohteissa, kuten Zeus-jumalan synnyinpaikaksi väitetyssä luolassa.

Niin, missäs se olikaan…?

 

Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain sinistä, jotain lainattua
Tänne matkustan vuonna 2018

 

Jotain lainattua…

Ja koska en ole yhdessäkään tämän vuoden matkakohteista vielä vieraillut, on kai sanomattakin selvää, etten ole niistä myöskään ottanut valokuvia. Niinpä olen lainannut tätä postausta koristavat kuvat Pixabay-kuvapankista.

Mutta eivätkö ne olekin kauniita? Paljon parempia kuin omani.

Silti en malta odottaa, että pääsen ottamaan niitä ja näyttämään teillekin.

 

Minne matkustaa vuonna 2018
Tänne matkustan vuonna 2018

 

Ja jotain sinistä…

Tämän vuoden varmistuneilla matkakohteilla on vielä jotain muutakin yhteistä. Niistä jokainen on sinisen meren ympäröimä.

 

Arvaatko, miltä saarilta tämän kirjoituksen kuvat ovat?

 

Rantalomalle vuonna 2018
Meren äärelle vuonna 2018

 

Jos et malta arvailla, voit kurkistaa oikeat vastaukset täältä.

 


MIKSET SEURAISI MYÖS SOMESSA?

This Post Has 0 Comments

Hymy huulilleni tuo – tästä muutama sananen luo! :)

Back To Top
Search